Politika

Dodik poručio da NEMA NAMJERU ODUSTATI "Sankcije nam neće nauditi, Srpska je stvorena da traje"

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da oni koji uvode sankcije žele da promijene srpske zvaničnike, da rade onako kako oni žele, ali da sa tim ništa neće postići jer je Srpska stvorena da traje.

Milorad Dodik
FOTO: SRNA

Dodik je poručio da nema namjeru da odustane.

– To je poruka njima. Ako misle da su nas zabrinuli, nisu. Preživljavam to nekoliko godina, ne znam šta su mislili da su sa sankcijama postigli – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Republika Srpska stvorena da traje, a ne da nestane.

– Mi to nećemo dozvoliti. Nas nije birala Amerika, neće nas Amerika ni razrješavati – rekao je Dodik sinoć novinarima u Banjaluci.

Dodik je naveo da oni koji uvode sankcije žele da promijene srpske zvaničnike, da dođu neki koji će ćutati i govoriti samo ono šta drugi žele da čuju.

Pročitajte još

– Pokušavaju, prije svega, velike globalne sile, poput Sjedinjenih Država koje misle da treba disciplinovati svakoga ko ne želi da razmišlja na isti način kao oni, da kritikuje na isti način kao oni i da svoju slobodu preda kvazi idejama o BiH koju oni žele da centralizuju. Sankcije su potpuno nepotrebne – rekao je Dodik.

Dodik je naveo da će ove sankcije unijeti dosta nemira u živote ljudi, ali da Srpskoj ništa posebno neće nanijeti, dodajući da su on, Željka Cvijanović i drugi zvaničnici predstavnici naroda od kojeg su izabrani.

On je ocijenio i kako očito nije bilo dovoljno 500 godina da srpski narod na ovim prostorima kinje, jure, sankcionišu, tuku, pa je sad ostala ova “nova nazovi savremena verzija sankcija”.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD uvela je danas sankcije za četiri zvaničnika iz Republike Srpske zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtonskih akcija.

Sankcije su uvedene srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću.

Iz Ambasade SAD su navelu da su oni “direktno odgovorni za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojim se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju neprimjenjivim u Republici Srpskoj, čime se opstruiše i ugrožava provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma”. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije