Sudbine

"Komšo, hvala na spasenom životu" Tragedija izbjegnuta zahvaljujući hrabrom mladiću (FOTO)

Iako se sezona ljetovanja u Grčkoj polako bliži kraju, još uvijek ima ljudi koji su odlučili da iskoriste posljednje tople dane, i uživaju u toplom moru. Ovoga puta, jedan Srbin u grčkom ljetovalištu Haniotiju preživio je bliski susret sa smrću.

plaža
FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RINGIER

Danas zamalo još jedna tragedija sa srećnim završetkom ovog puta u Haniotiju. Stariji čovjek, srpski turista inače neplivač ušao je u more. Malo se više opustio, i struja ga je odnijela 30 metara od obale – piše Dejan u grupi “Grčka info”.

Kako ovaj čovjek dalje navodi, tragedija je izbjegnuta zahvaljujući hrabrom mladiću iz Srbije.

– Sve zasluge i pohvale dugujemo čovjeku Draganu Vukašinu takođe turista iz Srbije inače mom komšiji u vili! Pa, komšo hvala na jednom spasenom ljudskom životu – zaključio je on.

Mladić spasio život starijem čovjeku u Grčkoj
FOTO: GRČKA INFO/FACEBOOK/SCREENSHOT

Trogodišnje dijete struja odvukla od obale

Ista situacija desila se ovog juna kada je u Haniotiju vjetar dvogodišnjeg dječaka iz Srbije odnio više od dva kilometra od obale dok je bio na gumenom čamcu, objavljeno je u grupi “Nikana” na Fejsbuku.

Pročitajte još

Nekoliko ljudi, uključujući i roditelje, uzalud su plivali kako bi došli do dječaka, jer se dijete sve više odaljavalo od obale. Na kraju se vidjela samo tačka u daljini. Nakon 30 minuta agonije i dozivanja u pomoć svih koji su u tom momentu bili prisutni, čovjek na skuteru je došao do djeteta i izvukao ga na obalu.

Na kraju se sve dobro završilo, a apeluje se na roditelje da gumu na kojoj su djeca drže, jer ih vjetar ili morska struja mogu odnijeti daleko. Dječak je živ i zdrav vraćen na obalu zabrinutim roditeljima, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije