Društvo

Kotorvarošani pokazali humanost: Na turniru priukpljeno 10.000 KM za liječenje Sare Nedić

Humanitarni odbojkaški turnir u Kotor Varošu okupio je 20 ekipa, a sav prikupljeni novac usmjeren je za liječenje Kotorvarošanke Sare Nedić (27) koja boluje od rijetke bolesti "E802 porfirija".

Humanitarni turnir u Kotor Varošu
FOTO: SRNA

Iz Rekreativnog odbojkaškog kluba (ROK) “Smeč” iz Banjaluke, koji je organizator turnira, kažu da je prikupljeno više od 10.000 KM, što je dovoljno za jedan terapijski tretman i nabavku lijeka za Saru koji je dostupan u Francuskoj.

– Kotorvarošani i svi učesnici koji su došli na ovaj turnir pokazali su da imaju veliko srce, turnir je u potpunosti uspio, jer smo prikupili značajnu sumu novca za liječenje Sare Nedić, koja se više od tri mjeseca nalazi na liječenju na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske – poručili su iz ROK “Smeč”.

Iako je rezultat bio u drugom planu, prvo mjesto na turniru je osvojila ekipa “ROK” iz Banjaluke, koja je u finalu savladala ekipu “Korićanac” rezultatom 2:0, dok je treće mjesto pripalo djevojkama iz ekipe Fitnes klub “Mladost”.

Turnir je otvorio Slobodan Petrović, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske, koji se zahvalio organizatorima što su prepoznali situaciju u kojoj se nalazi Nedićeva.

Pročitajte još

– Zahvaljujući njihovom angažmanu i posvećenosti ovaj turnir je pokazao da je humanost pobijedila – rekao je Petrović.

Svi koji žele da pomognu Sari Nadić novac mogu uplatiti na žiro-račun kod Unikredit banke: 5517-2025-6427-7847 na ime Simka Nedić, Ulica Cara Dušana, 78220 Kotor Varoš.

Devizni račun za inostranstvo: SWIfT: BLBABA22, IBAN: BA395517104085322921 na ime Simka Nedić, Ulica Cara Dušana, 78220 Kotor Varoš ili Unikredit banke.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije