Društvo

Rok Partenon (33): Pejdž i Krouli (VIDEO)

Džimi Pejdž je bio posvećeni nastavljač Kroulijevih ideja i praktikant njegovih rituala.

detalj sa koncerta grupe Led cepelin
FOTO: LED ZEPPELIN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Oduševljeno je čitao hermetičke stare knjige i rukopise, te napravio veoma ozbiljnu biblioteku takvih rijetkih i skupih knjiga.

U starom alhemijskom grimoaru “Ars Magica Arteficii” iz 1557. godine, koji je napisao Dželolamo Kardano, pronašao je simbol Zoso, koji je dodao svom imenu. Oblačio je plašt na svojim koncertima na kom su bili iscrtani alhemijski i astrološki simboli.

Pejdž je komponovao ekstatičnu muziku sa čvrstim gitarskim rifovima, a na sve to se sjajno uklapalo vrišteće pjevanje Roberta Planta. U njihovim stihovima bilo je uticaja indijskih i nordijskih spjevova, ali i čarobnih priča pisaca kao što su Tolkin i Lafkraft.

Pejdž je bio oduševljeni praktikant seksualne magike koju je osmislio Krouli. Rituali koje je Krouli razradio dok je rukovodio “OTO” grupama, koitus sa Babalon, demonskom ženom, uz primjenu tehnike zvane kareza, bio je put koji direktno vodi na panteon “mračnih” egipatskih bogova, u divlje društvo Kali, Nuit, Hatora. Džimi Pejdž je tražio baš takve žene za svoje zabave. Pronalazio je skarletne žene među gomilom grupi djevojaka koje su ga okruživale na koncertima, među kojima su najpoznatije Bejb Buel, Pamela Des Bares, Lori Madoks.

Poput Kroulija, mladi Pejdž je bio seksualno nezasit. Bekstejdž njegove grupe ili hotelske sobe na turnejama postajale su mjesta gdje je pravio satanističke orgije. Sedamdesete godine su u SAD donijele modu satanizma, a Džimi Pejdž je bio jedan od najslavnijih prenosioca ideja sumerskih, haldejskih i drugih magova sa početka civilizacije.

(Nastaviće se)

Raniji tekstovi:

Rok Partenon (21): Vorholova fabrika glamura (VIDEO)

Rok Partenon (22): Pop mitologija

Rok Partenon (23): Džim Morison, divlji roker (VIDEO)

Rok Partenon (24): Šetnja tamnom drugom stranom (VIDEO)

Rok Partenon (25): Morison i Arto

Rok Partenon (26): Esid generacija (VIDEO)

Rok Partenon (27): Džim Morison i Lu Rid (VIDEO)

Rok Partenon (28): Mensonovo nasljeđe

Rok Partenon (29): Mensonov zločin

Rok Partenon (30): Menson i seksualna revolucija (VIDEO)

Rok Partenon (31): Mračno nasljeđe (VIDEO)

Rok Partenon (32): Džimi Pejdž, okultista na gitari (VIDEO)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije