Magazin

SPREMNI ZA POSLIJE TRENINGA Obavezni proizvodi za svaku sportsku torbu

Jedna od bitnih stavki kada idete u teretanu, svakako je dobro spakovana torba za trening.

Djevojka drži torbu
FOTO: FREEPIK/SENIVPETRO

Ono bez čega nikada ne idemo u teretanu svakako je čist peškir, lagana užina i omiljena plej lista, ali ipak, postoje i druge sitnice koje moraju biti sastavni dio vaše torbe za teretanu.

Postoje proizvodi koji su neizostavni dio vaše opreme, jer kada se iscrpljujući trening završi, uglavnom želite da iz teretane izađete uredne i pristojnog izgleda.

Evo koje proizvode možete spakovati u svoju sportsku torbu, odmah nakon čitanja ovog teksta:

1. Dezodorans

Dok sagorijevate kalorije, prirodno je da  se pojačano znojite, zato je dezodorans potreban, kako bi  neutralisao miris znoja i učinio  da se opet osjećate svježe. Neka vaš izbor uvijek bude dezodorans bez parabena. Ovakav dezodorans štiti vas od neprijatnih mirisa i sprečava stvaranje bakterija.

2. Vlažne maramice

Ako ste jedna od onih žena, koje vole da budu sigurne da su otklonile sve tragove šminke sa lica, prije početka treninga, vlažne maramice su vam neophodne. Na ovaj način spriječićete da šminka začepi pore i dođe do pojave akni zbog prekomjernog znojenja.

Djevojke vježbaju
FOTO: ANDREA PIACQUADIO/PEXELS

3. Balzam za usne

Teretana nije baš čisto mjesto sa obiljem svježeg vazduha, što isušuje vaše usne i čini ih sklone pucanju. Zato uvijek sa sobom nosite balsam za usne, kako biste mogli adekvatno da njegujete usne, čak i na treningu.

Pročitajte još

4. Vodootporna maskara

Mnoge žene u teretanu odlaze nakon posla, i  ne stignu uvijek dobro da skinu maskaru sa očiju, zato je bitno da izaberete onu vodootpornu, koja vam se neće razmazati tokom treninga.

5. Šampon za suvo pranje kose

Kada se na treningu oznojimo, to utiče na našu kosu i ona izgleda prljavo. Zato šampon za suho pranje treba uvijek da bude u vašoj sportskoj torbi. Suvi šampon daje volumen vašoj kosi i utiče na to da ona izgleda čistije, pa je pravi spas kada nakon završenog treninga treba da krenete napolje.

Spakujte svoju torbu za trening, ovog puta sa znanjem da ćete izaći iz teretane svježi, lijepi i zadovoljni, piše Ljepotaizdravlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu