Magazin

Kad vam nije do vježbanja: Plesom možete da dođete do savršene linije

Istraživanja su potvrdila da čas dobrog plesa djeluje jednako efikasno kao i čas pilatesa.

Djevojke vježbaju
FOTO: ANDREA PIACQUADIO/PEXELS

Malo đuskanja ne samo da prija i popravlja raspoloženje, već i dovodi tijelo u savršenu liniju.

Kako se ispostavilo, sat vremena plesa sagori čak između 200 i 600 kalorija.

Pored toga, ples nam pomaže da povećamo snagu, izdržljivost, popravimo tonus mišića, pospješuje fleksibilnost i cirkulaciju, a čak usporava i proces starenja. Sve se to dešava u našem organizmu, a da uopšte ne primijetimo dok uživamo u dobrom ritmu i opuštamo se.

Djevojka vježba
FOTO: MART PRODUCTION/PEXELS

Dakle, ukoliko vam nije do treninga ili regularnog vježbanja, vi samo pustite omiljenu muziku i prepustite se njoj. Naravno, možete i da pozovete prijateljice, pa i da napravite zabavu.

Koju god varijantu da odaberete, ples će vam zasigurno popraviti raspoloženje, pa čak i vratiti osmijeh na lice ukoliko ste imali loš dan. U slučaju da vam je iz bilo kog razloga neprijatno, na internetu možete da pronađete brojne programe vježbanja uz ples, uključujući i popularnu zumbu.

Pročitajte još

Inače, iako je zumba slučajno otkrivena, danas je svjetski priznat režim vježbanja. Tokom treninga zumbe pokreće se veliki broj mišića u tijelu, zahvaljujući brzom ritmu poboljšava se kondicija, a za sve to vrijeme vi se osjećate kao da ste na nekoj zabavi.

Neka istraživanja su pokazala da je učinak kratkog treninga zumbe ekvivalentan sat vremena provedenih uz nordijsko trčanje, pa čak i na spravi u teretani.

Doduše, iako zumba aktivira veliki broj mišića, do njihove veće definicije brže dolaze muškarci nego žene. Iako oni svakako jačaju, rezultate nećete vidjeti, koliko ćete osjetiti, tako brzo.

Eto, ako poželite zabavan trening pred vama su brojne opcije. Izaberite onu koja vam se najviše dopada, opustite se, prepustite dobrom ritmu i dovedite tijelo do savršene linije, piše Ljepotaizdravlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu