Biznis

Kako radnici gledaju na rad od kuće: Ovo je 10 najboljih profesija rangiranih prema zadovoljstvu zaposlenih

Nije novost da je rad od kuće tokom i nakon pandemije bio popularan za mnoge radnike, ali nije bio ni najsrećnije rješenje za svaku profesiju.

rad na računaru
FOTO: GORAN ŠURLAN / RINGIER

Glasdor je nedavno anketirao radnike kako bi utvrdio koliko im je rad na daljinu važan kao prednost i kako zaposleni na različitim nivoima radnog staža i različitim zanimanjima gledaju na svoja iskustva rada od kuće.

Generalno, istraživanje je pokazalo da je mogućnost rada od kuće među tri najveće prednosti za više od dvije trećine (68 odsto) ispitanika. Rad na daljinu je po popularnosti zaostajao za samo nekoliko procentnih poena iza godišnjeg odmora i plaćenog slobodnog vremena, što je 71 odsto ispitanika smatralo važnim, i zdravstvenog osiguranja, koje je za 69 odsto ispitanika bilo među prva tri faktora zadovoljstva.

Rad od kuće – ili skraćeno WFH (Work From Home) – posebno je bio hit za nekoliko specifičnih profesija, prema Glasdor anketi.

Evo 10 najboljih profesija, rangiranih prema tome koliko su zaposleni bili zadovoljni radom od kuće:

– Socijalni radnik

– Korisnička podrška

– Podrška za proizvode

– Direktor podružnice

Pročitajte još

– Predstavnik prodaje

– Tehnička prodaja i podrška

– Osiguranje kvaliteta

– Menadžment konsalting

– Account Executive (marketinške agencije)

– Underwriter u sektoru osiguranja.

Možda nije iznenađujuće da su početnici najmanje zadovoljni radnim pozicijama na daljinu, što je rezultat koji dolazi možda zato što se ti radnici bore da se povežu sa drugim kolegama ili dobiju onoliko komunikacije od supervizora kao i njihove kolege u kancelariji. Nasuprot tome, oni koji su bili na izvršnim funkcijama bili su najzadovoljniji što su radili van kancelarije.

Rezultati sugerišu i da će, s obzirom na njegovu popularnost, rad na daljinu vjerovatno ostati i da će kompanije koje žele da zadrže najbolje radnike, morati da im ponudi takvu opciju radnog angažmana, posebno na višim pozicijama, piše Telegraf Biznis.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu