Kolumne

Nećemo se mijenjati

Poštovani čitaoci, ulazimo u 2020. godinu uz obilje obećanja da će nam ona biti mnogo bolja od ove na izmaku. S obzirom na to da je izborna, šarenih laža sigurno neće nedostajati.

Nećemo se mijenjati
FOTO: RAS SRBIJA

Pokušali smo, a i pokušavaćemo da rasvijetlimo šta je od silnih obećanja realno, a šta je predizborna laž. Novinari Srpskainfo na ovom stupcu ni u 2019. godini nisu štedjeli nikog i nikome ništa nisu praštali. Nismo navijali, pokušali smo da vam o svim gorućim temama saopštimo istinu. Uglavnom smo kritikovali, jer za neke hvalospjeve nije bilo mnogo razloga, iako su pojedinci iz nekih partijskih kolona tvrdili drugačije.

To su uglavnom oni stranački funkcionerčići zbog kojih školovani mladi ljudi i dalje bježe iz ove zemlje. Korupcija cvjeta, pravosuđe je i dalje u katastrofalnom stanju, a na njegovu reformu čekamo već dvije decenije i trebaće nam još vremena da postanemo pravna država.

U foteljama i dalje pozicije čuvaju neposobni stranački kadrovi, a ima ih među ministrima, njihovim savjetnicima, poslanicima, raznim agencijama….

Ti i takvi kumove predlažu za ministre preko noći. Kad su u pitanju tenderi, sve se može; tada se zaboravlja i na stranačke i nacionalne podjele.

Tako građanima neće biti do slavlja. Siromašni i obespravljeni i dalje će ispraćati svoju djecu preko granice, a gledaće one nesposobne stranačke poltrone, bez znanja, kako se udobno baškare u državnim foteljama.

Mi se u Srpskainfo nećemo mijenjati ni dogodine, bićemo oči i uši javnosti. Red je da svi zajedno kažemo da želimo demokratsku, stručnu, odgovornu, pravnu, nekorumpiranu Republiku Srpsku i BiH, koje će biti mamac za poslovne ljude i njihove investicije.

A šta bih poželio vama, dragi čitaoci?

Imamo lijepu zemlju, volimo je i čuvajmo, budimo prave komšije jedni prema drugima. Prestanite da se dijelite po stranačkoj pripadnosti, budite ljudi, a ne oružje u rukama vladara koji vas više od dvije decenije guraju jedne na druge, druge na treće i tako u krug. Na našoj zajedničkoj muci oni kupe poene i broje tendere.

Nemojmo biti samo puki posmatrači. Uključimo malo mozak i jasno pokažimo da možemo da mislimo svojom, a ne glavama političara, koje, da stvari budu još gore, svakodnevno ismijavamo.

Srećna vam Nova 2020. godina!!!