Banjaluka

"Policija saslušava i ispituje moje saradnike" Stanivuković o "odbrani" parkinga kod Stare autobuske stanice

Policija zove na saslušanje i ispituje moje saradnike o planovima Grada za odbranu parkinga koje “Autoprevoz” planira da preuzme prinudnim izvršenjem zakazanim za 13. april, napisao je gradonačelnik Draško Stanivuković na Fejsbuku.

Draško Stanivuković
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ponovio je kako su pozvali “Autoprevoz” da odustane od nasilnog preuzimanja parkinga, a ako to ne učine, da će pozvati radnike i narod da spriječe takav način otimanja zemljišta Grada jer Grad preduzima pravne radnje u vezi s ovim slučajem.

Полиција зове на саслушање и испитује моје сараднике о плановима Града за одбрану паркинга које Аутопревоз планира да…

Posted by Драшко Станивуковић on Tuesday, April 4, 2023

– Smatramo da je ova situacija maksimalno nepravedna prema Gradu, svjesni smo da je presuda Ustavnog suda BiH u korist ‘Autoprevoza’, ali mi nemamo pravo odustati od borbe u koju vjerujemo da može dovesti Grad u bolju pregovaračku poziciju i da u ovim gotovo izgubljenim okolnostima prouzrokovanim sudskim korumpiranim presudama ipak pokušamo izvući maksimalnu korist za naš Grad i odbraniti našu imovinu koliko god je to moguće u ovim okolnostima – napisao je on.

Pročitajte još

Kako smo već objavili, spor između Grada Banjaluka i “Autoprevoza” oko zemljišta na parkingu kod Stare autobuske stanice dobio je epilog nakon skoro 18 godina, kada je Okružni privredni sud donio pravosnažnu presudu za prinudnim izvršenjem ovog zemljišta.

Iz “Autoprevoza” su nam nedavno rekli da oni pravnim putem ulaze u imovinu koja je presuđena pravosnažnom presudom i da se radi o imovini u vlasništvu “Autoprevoza”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu