Politika

PROTEST PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI U Podgorici skup “Zaustavimo izdaju”, prisutan i veliki broj policajaca

Povodom najavljenog protesta protiv rezolucije o Srebrenici pod nazivom "Zaustavimo izdaju", koji je za večeras zakazan ispred zgrade Vlade u Podgorici, veliki broj policajaca sa  opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između zgrada izvršne vlasti i zgrade Ministarstva spoljnih poslova.

PROTEST PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI U Podgorici skup “Zaustavimo izdaju”, prisutan i veliki broj policajaca
FOTO: RTCG.ME/SCREENSHOT

Kako pišu podgoričke Vijesti, zgrade najviših državnih organa obezbjeđuje uniformisana policija.

Vijesti pišu da im je iz Uprave policije ranije danas rečeno da večerašnje okupljanje nije prijavljeno.

Poziv na protest je upućen juče, a organizatori su više srpskih kulturnih centara i nevladinih organizacija: “Patrijarh Varnava”, “Sveti Sava”, Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO “Herceg” – Pljevlja, NVO “Srpska nit”, NVO “Božuri”, NVO “Stupovi”, NVO “Miholjski zbor”, NVO “Serdar” i Noćni vukovi.

Pročitajte još

U pozivu na protest organizatori su poručili da “podnošenjem prijedloga rezolucije o Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe”.

– Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu – rekli su organizatori skupa u izjavi za podgorički portal IN4S.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu