Banjaluka

"Grad će jedno vrijeme sufinansirati poskupljenje karata" Stanivuković želi garanciju da će većina u Skupštini podržati novi cjenovnik

Situacija u javnom prevozu se može riješiti samo uz pomoć većine u Skupštini grada i očekujem da će dobiti njihov stav do kraja radnog vremena, rekao je gradonačelnik  Draško Stanivuković i dodao da jedini izlaz iz ove situacije vidi u prihvatanju novog cjenovnika.

"Grad će jedno vrijeme sufinansirati poskupljenje karata" Stanivuković želi garanciju da će većina u Skupštini podržati novi cjenovnik
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kaže da je tražio da se Skupština  grada obaveže da će podržati novi cjenovnik. Isto tako je tražio da se definiše da će  Grad preuzeti  troškove poskupljenja karata  na ograničeno vrijeme.

–  Ako vidimo da više nemamo sredstva da onda stupa na snagu novi cjenovnik –rekao je Stanivuković i dodao da on u ovom momentu nema stav većine o ovom pitanju.

– Oni su juče rekli, hajde neka Grad subvencioniše prevoz ovaj i idući mjesec pa ćemo vidjeti. Ja to ne mogu da prihvatim, jer i kada dođu nakon dva mjeseca biće ista situacija, samo odgađanje agonije. Evo i sada ne znamo kada će biti ta vanredna sjednica Skupštine na kojoj oni žele da se razmatraju problemi u javnom prevozu. Mi kada prihvatimo novi cjenovnik opet moramo izdavati više od 100.000 KM za subvencionisanje prevoza- rekao je Stanivuković i dodao da bi po novom cjenovniku za 20 odsto poskupile radničke mjesečne  karte i pojedinačne karte, a da će  ostale Grad subvencionisati .

Pročitajte još

– Kako bi sutra nastavili sa radom prevoznici traže da gradonačelnik potpiše da će Grad  preuzeti poskupljenje na sebe , što je normalno ali ja to ne mogu uraditi bez garancija Skupštine grada. Da bi dali “zeleno svjetlo” za jul moramo dobiti garancije skupštinske većine da će novi cjenovnik biti izglasan i da će Grad sam određeno vrijeme sufinansirati cjelokupno poskupljenje karata- rekao je on i dodao da će u toku radnog vremena dobiti stav većine.

Prihvati notifikacije