Magazin

Najbolji kvaliteti koje imate za roditeljstvo: Pet znakova Zodijaka koji su najbolje mame

Iako je zabavno rangirati stvari, istina je da svaki horoskopski znak i svaka majka imaju svoj jedinstveni stil roditeljstva i svoje posebne sposobnosti u roditeljstvu.

đaci roditelji škola selo Brodac prvačići
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

A astrologija može samo da ukaže na najbolje kvalitete koje eventualno imate za roditeljstvo.

Naravno, Rak se naziva majkom Zodijaka jer je on prirodni negovatelj, motivisan emocijama i kućnim životom. Ali u poređenju sa horoskopskim znacima koji čine najbolje žene – svaki znak može da bude odlična mama na svoj način!

Mame naporno rade kako bi se pobrinule da svoju djecu pravilno odgajaju i uglavnom rade sjajan posao jer njihova djeca znaju da uvijek imaju nekoga ko im čuva leđa i ko će da učiniti sve za njih. 

One su toliko stvari svojoj deci – advokat, podrška, učiteljica, njegovateljica, vozač i roditelj. Neke su “kul”, druge tradicionalnije, neke neumorno uče djecu kod kuće, druge provode sate i sate tražeći najbolju školu za svoju djecu.

Kao roditelj, morate da obezbjedite sklonište, hranu, ljubav i mogućnosti za rast. To je težak posao i nije za svakoga, a neki horoskopski znaci, prema pisanju “Your Tango,” malo su kvalifikovaniji za majčinstvo od drugih.

Ribe

Ribe su one vrste mama koja svojoj djeci usađuju poštovanje prema umjetnosti i podstiču svoju djecu da budu kreativna. Dijete mame Ribe biće osjetljivo, maštovito i naučiće da se prema drugima ophodi ljubazno i saosjećajno.

Mame Ribe će prenijeti ljubav prema prirodi, osjećaj ponosa, što pomažu drugima i stvara nezavisan duh. Mama Riba možda ne zna kako da nauči djecu kako da ostvare svoje snove, ali će ih podržavati cijeli put dok  pokušavaju sami da shvate šta je potrebno za uspjeh.

Pročitajte još

Ovan

Mame Ovnovi pune raspored svoje djece sa časovima muzike, sporta, hobija, društvenih aktivnosti i kampova. U međuvremenu, mama Ovan i sama ima pun raspored. Ona želi da njena djeca budu avanturisti i da ne beže od pokušaja da rade nove stvari.

Ona ih ohrabruje da se direktno suočavaju sa svim izazovima i da se bore za ono u šta vjeruju. Ove mame mogu da budu agresivne sa svojom djecom i ponekad moraju da slušaju i zaista čuju šta njihovo dijete želi ili ne želi da radi.

Blizanci

Mame Blizanci mogu da razgovaraju o bilo čemu sa svojom djecom. One nemaju nikakve tajne od svoje djece, koja zbog toga razvijaju odlične komunikacijske vještine i veoma su svesna šta se dešava u svijetu oko njih.

Jedna od stvari koje mamu Blizanca čini tako jedinstvenom je njena sposobnost da razumije svoju djecu, bez obzira na njihov pol ili godine. Mame Blizanci priređuju najbolje zabave i druženja za svoje male.

Jarac

Mama Jarac će se do smrti boriti za svoje djete. Jarčevi su žestoko odani i uvijek će se zalagati za svoju djecu jer roditeljstvo shvataju veoma ozbiljno.

One žele da usade dobru radnu etiku djeci i naučite ih da imaju disciplinu i fokus. Možete biti sigurni da djeca mame Jarca zarađuju svoj džeparac  radeći kućne poslove i brinući se o svojoj braći i sestrama. Mame Jarčevi su najčešće zaposlene mame i ponekad ih treba podsetiti da odvoje malo vremena za sebe, a ne da svaki slobodan minut daju porodici.

Bik

Mame Bikovi su nevjerovatno strpljive – toliko da ponekad djeluju kao svetice. Ali nemojte da pogrešite, mame Bikovi su veoma stvarne i prizemljene. Mogu da budu tvrdoglave, što opet može da dovede do problema kada njena deca dođu u tinejdžersku godinu.

Ako ste ikada bili svedok sukoba između mame Bika i njenog tinejdžera – znate da to nije lep prizor. Sa druge strane Bik se uvek stara da njena djeca cijene ljepotu i prirodu. Pošto je možda sklona pretjeranom uživanju u hrani i trošenju, ona mora da pazi da ne prehrani svoju djecu ili da im ne promakne stvarna vrijednost novca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije