Politika

Zakazan novi protest "Srbija protiv nasilja": Dio opozicije saopštio datum i rutu

Peti protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u subotu 3. juna, umjesto dan ranije, u petak, objavili su predstavnici opozicije.

Protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Pozivamo sve građane Srbije da u subotu, 3. juna, ovdje ispred Skupštine dođu, na isto mjesto, u isto vrijeme u 18 sati – rekao je potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić u Skupštini Srbije.

On je najavio da će učesnici protesta poslije obraćanja ispred Skupštine Srbije otići do Predsjedništva Srbije na Andrićevom vijencu i da će tamo napraviti prsten.

Kako je pojasnio, šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gdje će demonstranti zatvoriti krug oko Predsjedništva.

Pročitajte još

Protest će trajati do 21 sat.

– Svi građani imaju priliku da ostave poruku predsjedniku – rekao je Aleksić, i pozvao da svi građani ponesu i po jedan cvijet.

Protest će biti organizovan 3. juna, tačno mjesec dana od tagedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“, a na njemu će se okupljeni sjetiti žrtava i djece, ali i svih drugih žrtava u masakru u Mladenovcu.

Kako je najavljeno, biće instalirana velika bina ispred Skupštine Srbije, biće nekoliko obraćanja, među kojima će biti i glumica Svetlana Bojković, prenosi N1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije