Politika

Krunić o pozivu Golićeve: Traže da OHR uradi posao koji oni ne mogu

Delegat PDP u Vijeću naroda Republike Srpske, Ljubiša Кrunić ističe da poziv predsjedavajuće Vijeća naroda Republike Srpske i visoke funkcionerke SNSD, Srebrenke Golić upućen Kancelariji visokog predstavnika u kojem traži pomoć od njih za sprečavanje izgradnje odlagališta radioaktivnog i nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, pokazuje licemjerstvo vlasti.

Krunić o pozivu Golićeve: Traže da OHR uradi posao koji oni ne mogu
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Nakon mandata na čelu ministarstva u čiji opseg nadležnosti ulazi i pitanje problema Trgovske gore, nakon što su SNSD-ovi kadrovi za čitav mandat u Savjetu ministara, tek na kraju, uspjeli da formiraju samo pravni tim na čije čelo su stavili državljanina Hrvatske, Golićeva se sjetila da po ovom važnom pitanju pozove u pomoć ni više, ni manje nego “omraženi” im OHR – kaže Krunić.

On ističe da to pokazuje nesposobnost, ali i licemjerstvo režimskih struktura.

Krunić kaže da u vrijeme dok je opozicija bila u Savjetu ministara BiH, tadašnji ministar inostranih poslova Igor Crnadak je uspio da problem izgradnje odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada prenese na svjetski nivo, o čemu su raspravljala najrelevantnija tijela Ujedinjenih nacija i drugih organizacija.

– SNSD je to pitanje vratio u domaće okvire, četiri godine prosipajući iz šupljeg u prazno, očigledno popuštajući Hrvatskoj, kao što to i inače rade, bez obzira na apele i opozicije i 250.000 ljudi čiji je opstanak u pograničnim dijelovima sa Hrvatskom ugrožen izgradnjom ovog odlagališta. I dok galame da navodno ne priznaju Кristijana Šmita, priznaju njegovog zamjenika i prvog saradnika, te pozivaju OHR koji je toliko lošeg učinio srpskom narodu, da sada radi posao koji oni nisu bili u stanju – navodi Кrunić.

Pročitajte još

On kaže da je to još jedan pokazatelj sprege SNSD i OHR.

Međusobna prepucavanja su, kako ističe Krunić, za javnost i narod da bi Milorad Dodik mogao da glumi velikog Srbina, a kada bitna pitanja dođu na dnevni red, tada na scenu stupa potpuna harmonija.

– Nismo zaboravili da je “pobjedu” na kriminalnim Opštim izborima Dodiku prvo čestitao Lukašenko, a odmah za njim, dok još nisu ni prvobitno bili prebrojani svi glasovi, izbore priznao Кristijan Šmit. Ako uzmemo u obzir i odnose koje je Dodik gajio sa prethodnim visokim predstavnicima, od Incka do Karlosa Vestendorfa, nije ni čudo što u Banjaluci prostorije jedne zgrade dijele OHR i SNSD – poručuje Кrunić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije